Křehčená kuřecí noha zapečená zeleninou s rýži

Díky naložení do láku bude kuřecí maso mít jemnou a zajimavou chuť!!
Co budeme potřebovat:
Kuřecí stehna
střední pórek
jednu mrkev
sůl,pepř
1-2 dcl vývaru
1-2 lžíce vinného octu
bobkový list,nové koření,pár kuliček pepře,sůl,cukr
rýže (používám parboiled nesáčkovanou)
Vývar svaříme s octem,bobkáčem,novým,pepřem solí a cukrem (na 2dcl asi 2 lžice,po 3ks kuliček malá lžičkae soli i cukru).Po vychladnutí vyjmeme koření a kuřecí stehna do této směsi na pár hodin naložíme.
Nakrájíme si mrkev i pór na kolečka,položíme na dno pekáče lehce dochutíme solí,pepřem.Nahoru dáme lehce přisolené a připepřené kuřecí nohy,podlijeme trochou vývaru,zakryjeme alobalem a pečeme mírněji asi hodinu.pak alobal sundáme a dopékáme kůrčičku do červena.
Rýži vaříme navyklým způsobem a servírujeme ke kuřecí noze 🙂
Příště,až budu dělat tento recept,chci vyzkoušet přidat k zelenině trochu na hrobo nastouhaného jablka.Připadalo mi,že by se k tomu dosti hodilo.Silnou pórkovou chuť sice mrkev částečně pobere,ale to jablko,by mohlo být dosti zajimavé,tak uvidíme…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *