Tak tento recept mne opravdu dostal do kolen.Uvařit jsem ho chtěla už dávno,ale stále jsem to odkládala a nějak jsem se na to necítila.Asi mi stačila zmínka slavného jména Jaroslava Trejbala.O Vlastovi Burianovi je známo,že to byl výtečný gurmán a když si ještě získal jako osobního kuchaře p.Trejbala tak jeho gurmánství dostalo řádný směr.
Proto asi to mé odkládání receptu-to co uvařila kuchařská špička své doby se mi nemůže povést.. A ejhle! Ono je to jinak!
Recept opravdu není složitý,poměrně rychlý,naprosto výtečný a strašně chutný!Všem ho mohu vřele doporučit!
Pozn:
Polévku před hlavním chodem jsem podávala kuřecí s celestýnskýma nudlema (někdo říká ze svitkem) a dosti se to k tomu hodilo..
Co vše budeme potřebovat na čtyři porce:
4 kuřecí prsa-každé rozřízneme na cca 2 plátky (dle velikosti klidně i tři)
2 papriky (klidně červenou kápii a zelenou nějakou-na barvu)
1 střední cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
2 jablka
50-70g másla
100g mandlových plátků
sůl,pepř
arašídový olej -na osmažení mandlí,já ho neměla,použít se dá máslo,olivák..
Milánské nudle:
4 vejce
8dkg rozpuštěného másla
hrubá mouka dle potřeby
sůl
sáček
Postup:
Papriky nakrájíme na kostičky, cibuli jemně nasekáme, česnek hrubě nastrouháme. Na polovině másla zpěníme cibuli, přidáme papriky, česnek a pepř. Za stálého míchání vše opékáme, dokud česnek nezačne zlátnout. Pak nádobu odstavíme z plotny.
Připravíme si Milánské nudle:
Všechny suroviny promícháme.Mouky dáme tolik,aby nám vzniklo těsto jako na kapání,které nacpeme do sáčku kterému odstřihneme špičku asi 5mm širokou.Kmotu vytlačujeme do vroucí,osolené vody a vaříme 5-7 minut.
sáček obyčejný doporučuji pevný,popř použijeme cukrářský s tenkou zdobičkou.
Nudli po okapáni nasekáme na poživatelné kousky a přidáme k zeleninové směsi,ke které ještě přidáme na drobno nasekané rajčata.Vše necháme dojít pod pokličkou.
Na zbytku másla orestujeme z obou stran kuřecí plátky, osolíme a mírně opepříme. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky silné 2 cm, které opečeme na tuku, kde se připravovalo maso.
Zvlášť pak orestujeme plátky mandlí na arašídovém oleji (másle nebo oliváku). Jakmile začnou růžovět, odstavíme je z plotny. Na talíř dáme nejprve nudle, na ně položíme plátky masa, poté jablka a nakonec vše posypeme mandlemi.
