Kvásek a chleba z něj vytvořený

Tak jsem pomaličku propadla pravému domácímu chlebu.A jakže se to stalo?
V nějakém chytrém tisku,jsem si přečetla článek o českém chlebu,proč že to chutná tak divně,mdle a pravá chuť se vytratila.Taky mne již dlouho trápilo,že když si jeden den koupím chleba,je poživatelný a druhý den jsem ráda,že je jakž takž na topinky,když se teda uplně nedrolí a ani na ty se použít nedá.
V článku bylo zdůrazňované,že se již chleba nepeče z kvásku,ale z různých příměsí droždí.To mne zaujalo a začala jsem pátrat.(pátrání bylo velmi jednoduché) Skoro hned jsem narazila na blog pana Cuketky a odkazy na kváskové mapy – www.pecempecen.cz tam jsem si našla milou,mladou dámu,bydlíci o ulici vedle,která mi kus kvásku donesla,no a zbytek byl na mých bedrech.Z dalších blogu jsem čerpala zkušenosti,jak správně kvásek živiti a jaké recepty z něj připraviti: Maškrtnica Cuketka. Kdyby Vás to zajimalo,tydy je ještě povídání o českém chlebu: o chlebu
Abych to shrnula: Tento pečený chleba je výborný,momentálně lavel hadra.Domácí pekárna už jen chytá prach.
Težké na tom není nic,zvládne si ho dle receptu upéct každý.Za tu trochu námahy to stojí,chuťově je nesrovnatelný s kupnými chleby,taky dýl vydrží.A byť mám času poslední dobou opravdu málo a domů se chodím jen vyspat,zvládnu 2 bochníky do týdne upéct-stačí pečení a kynutí dobře naplánovat.
Mohu doporučit každému,kdo to chce vyzkoušet.Mrkněte na kváskovou mapu,domluvte se na předání kvásku a začněte!Opravdu se to vyplatí 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *