Recept je časově náročnšjší.Dosti to prodlužuje tuhnutí želatiny!
Těsto:
250g polohrubá
200g pískový cukr
5ks Vajec
5lžic horké vody
špetka prdopeče
Krém:
1/2kg jahod
1 kostka másla
200g cukru (třtinový)
1 vanilkový puding
+
želatina
jahody na ozdobu
Postup:
Vyšleháme žloutky s cukrem,přidáme horkou vodu a postupně přimicháme mouku s práškem do pečiva.Na závěr přimicháme sníh z bílku.Rozprostřeme na plech a upečeme v předehřáte troubě.
Po vychladnutí otočíme spodní stranou nahoru.
Jahody rozmačkáme na kaši,přidáme cukr,smícháme s pudingem a povaříme.Po vychladnutí do toho zamícháme kostku másla.
Touto směsí potřeme piškotové těsto.Na krém poklademe plátky jahod.Želatinu připravíme dle návodu-nebo jak jsme zvyklí (já použila granulovanou tak na litr vody)dosladíme ji a jak má správnou konzistenci naneseme ji na jahody.Necháme zatuhnout nejlépe v lednici.
Tip:
želatina je svině stékavá,pokud je ještě řidší,kolem buchty si můžeme udělat rámeček z alobalu,aby zbytečně nestékala a nenacucal se s ní piškotový podklad.Sice mu to neublíží,ale není to úplně ono 🙂 Já použila co bylo,alobal,ten jsem ještě vypodložila útěrkou..a pak to celé nacpat do ledničky,byla už sranda 😉
