Pohanka s kuřecím masem

Byla mi doporučena pohanka,uvařená s osmaženým kuřecím masem a provensálským kořením.Že je to super kombinace,lehké,rychlé a dobré jídlo vhodné jak za tepla,tak za studena jako salát.Ano,souhlasím a děkuji dotyčnému za tip Mrkající .Jen jsem do toho vyplácala trochu více surovin a nezbylo v hrnci nic..
cca 2+ porce:
250g pohanky
1 větší kuřecí prso
2 menší cibule
4 stroužky česneku
1/2 střední červené papriky
olej
sůl
pepř
provensálské koření
Pohanku propereme a uvaříme v osolené vodě.
Na oleji osmahnem cibulku-o kousek víc než do sklovata a na závěr přidáme česnek na kostičky pokrájený.Pak na tomto základě osmahneme na kostky pokrájené kuřecí prso,přidáme na kostky pokrájenou papriku,podusíme do měka,přidáme koření.
Když to máme hotové,promícháme to s uvařenou pohankou,případně ještě dochutíme a servírujem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *