Bažanta očistíme.Bohatě stačí stažený a odbrokovaný,kůže je tady celkem k ničemu.
Bažanta dáme do láku.Stačí marinovat 12 h.
Svaříme lák.Suroviny si pamatuji,poměr moc né ,takže tak nějak.. :/
na cca 3/4 litru vody
lžíce jalovce
lžička nového koření
lžička pepře
1 bobkový list
lžička tymiánu
2 lžíce oleje
trochu šalvěje
lžice sójovky
lžíčka worchesterové
2-3 lžíce Balzamikového octu
lžička cukru
Vše svaříme,po vychladnutí do toho bažanta vložíme,sem tam přeložíme.po 12 hodinách + posolíme a upečeme s cibulí,trochou česneku a pórkem.Výpek použijeme na omáčku.
Super jsou k tomu opečené brambory s jarní cibulou.