Zajíc na másle s česnekem a cibulí

Jako vždy nemám přesně odpočítané suroviny,tak je to poměr věcí tak nějak,jak se nám zrovna líbí 🙂
Zajdu naložíme do másla,po dvoudenní marinádě ho nemůsíme špikovat slaninou,zato ho procpeme česnekem.Díky máslu se stáhne chuť zvěřiny a výpek bude úžasně jemný.
Porce pro 2 v jednom pekáči :
1/2 zajíce očištěného
1 kostka másla
nové koření (asi lžíčka)
pepř nemletý (asi lžička)
jalovec (asi lžice)
šalvěj (asi lžička)
Tymián (asi kolem té lžičky)
sůl
pepř (trochu)
drcený kmín (trochu)
pár hrubších plátků slaniny
2 velké cibule
hodně stroušků česneku
střední brambory na 2 porce v šupě ,omyté
Máslo necháme popustit a vmícháme do něj koření-bez soli!! solíme až nakonec.Tím máme marinádu hotovou,zajdu v ní pořádně vykoupeme a dáme ho na den/dva uležet.Máslo na něm zatuhne,ale i tak ho zjemní.
Zajdu přestaneme koupat v másle a řádně ho prošpikujeme česnekem,následně posolíme .Cibuli si nakrájíme na širší plátky a už vše rovnáme do pekáče.Zajdu,cibuli,zbylý česnek -dle velikosti stroužku,v celku,nebo na plátky,brambory přisypeme taky.Slaninu použijeme na zakrytí zajdových partií ,a´t se nám nepřismahnou a zbytek ku bramborům.Podljeme jen zlehka.
Pečeme pod poklicí hodinu,dopékáme na pomalo další hoďku.Výsledný efekt stojí za to .Z výpekem si můžeme pohrát-svařit s trochou jíšky,nebo necháme jako tekutější omáčku k masu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *