Tak jsem zase jednou nevěděla co by,tak jsem upekla tohle :
Vepřová pečeně -dost
jablka 2-4
cibule 1-2
česnek čerstvý i sušený
sůl
pepř
olivák
trochu sádla pod maso
Jablka nakrájíme na klínky.
Česneky,sul,trochu pepře utřeme do pasty s olivovým olejem.
Klínky jablek pořádně vyválíme v pastě a prošpikujeme dosti z husta maso.
Zbytkem pasty maso celé oblemcáme.
Je fajn to nechat den odpočinout v lednici. Ještě jsem to obložila většími kusy jablek a cibule.
Další den jsem to upekla . Směs masa,jablek a cibule jsem dala do pekáče,do spod sádlo,trochu podlila vodou (nepřehánět,šťávu pustí jablka i cibule)popepřila,posolila,počesneovala a pod poklicí pekla asi 2 hodiny+,a jak už to vypadalo pěkně a ještě se to peklo bez poklice-na barvu asi další půl hodinu-hodinu..