Suroviny:
2 a 1/2 hrnku polohrubé
1 a 1/2 hrnku cukru krystal
1 vanilkový (mandlový) cukr
4 vejce
4 lžíce oleje
250 ml smetany (30+%)
špetka soli
2 lžíce rumu
prdopeč
čtvrt hrnku nemletého máku,zalitého hořkým,silným kafem-ať se nasákne
švestky půlené a mák na závěr
Postup:
Vejce,olej a špetku soli vymícháme do pěny.Pak přimíchíme smetanu a prošleháme.Posléze přidáme mouku,cukr,prdopeč a na závěr domícháme mák a rum.Když by bylo těsto moc husté,doředíme kávou-řídké moukou.
Vlijeme na plech,poklademe švestakmi a zasypeme mákem,Kdyžby švestky byly moc vlhké,obalíme je v mouce,když by byly moc kyselé,posypeme je ještě krupicovým cukrem.
Upečem do tmavěrůžova.
Ochutnávačovi buchta chutnala,na mne ale bylo asi více sladké těsto,tak pokud nemáte rádi moc cukru,trochu ho do těsta uberte.Vždy se to v případě nouze dá poprášit moučkovým 😉