Přepisuji recept paní domácí.U nás se nádivka nepekla,na dotaz proč,mi máti odvětila,že to není náš krajový zvyk.Tak jsem vydyndala recept,podle kterého peče má domácí.
500g vařeného masa (vepřové,telecí)
250g vařeného uzeného masa
250ml vývaru z uzeného
7 vajec
50g másla
7 rohlíků (nebo jedna veka)
kopřivové listy-spařené posekané asi hrst
miska zelených bylinek-openec,jarní cibulka,bršlice,špenát….to co máme..
sůl
pepř
věci na vymazání a vysypání formy
+ domácí dává lžičku kari
Rohlíky nakrájíme a zvlhčíme vývarem(pokud je ho málo,dotuníme to mlékem).Žloutky utřeme s máslem a solí,přimícháme k rohlíkům.Pak knim postupně zamícháme na kostky nakrájené maso,koření a bylinky.Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.Nacpeme do zapékačky a upečeme.